Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahmet Erdoğan’ın cenaze törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahmet Erdoğan’ın cenaze törenine katıldı
REKLAM ALANI
17.02.2022
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahmet Erdoğan’ın cenaze törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Orçay Fabrikası’nın kurucularından eski Fazilet Partisi Rize İl Başkanı Ahmet Erdoğan için Hacı Bayram Veli Camii’nde düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Ahmet Erdoğan’ın ailesi camii avlusunda taziyeleri kabul ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan da aile yakınlarının yanına giderek taziyelerini iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cenaze namazı sonrası yaptığı konuşmada, Ahmet Erdoğan’ın musalladan Hakk’a uğurlandığını belirtti.

Cenaze namazını kıldıran hocanın en güzel şekilde telkini yaptığını ve şahitlik ettiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Rabbim cennetiyle, cemaliyle müşerref kılsın. Cennetinde cümlemizi buluştursun. Ahmet Erdoğan kardeşimiz, hayatında hocamızın da okuduğu Mülk Suresi’ndeki ayette ifadesini bulan bir kardeşimiz, ağabeyimizdi. Hayatını bu şekilde geçirmenin gayreti içerisinde oldu. Evlatlarını bu istikamette yetiştirdi, bu şekilde bu imtihanı da verdi. Rabbim inşallah ebedi âlemde de kendisiyle aynı şekilde buluştursun, cennetiyle cemaliyle cümlemizi müşerref kılsın.”

Farklı bir dönemden geçildiğini, birlik, beraberlik ve dayanışmanın çok önemli olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Rabbimizin ayetinde de ifade ettiği gibi, ‘Ancak müminler kardeştir’ hükmü gereğince mümin olduğumuzun idraki içerisinde olarak bu hayatı, bu dünyada yaşamayı ve ebedi âleme de bu şekilde hulul bizlere de nasip eylesin. Ahmet Erdoğan kardeşim, yolun açık olsun. Doğup büyüdüğün yere, Rize’ye yolcu ediyoruz. Orada da tüm komşularınla beraber olacaksınız. Rabbim mekânını cennet eylesin. Ailesine, yakınlarına, sevdiklerine sabrı cemil ihsan etsin.”

Konuşmasının ardından Ahmet Erdoğan’ın tabutuna omuz veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahmet Erdoğan’ın eşi Havva Erdoğan’ın yanına giderek taziye dileklerini iletti.

Tüm Haberler

kaynak:https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/135704/cumhurbaskani-erdogan-ahmet-erdogan-in-cenaze-torenine-katildi

REKLAM ALANI