Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Fulya Öztürk , “Türk insanı, Türk kadını, Türk gazetecileri hem cesaretli, hem merhametli, hem de haklının yanındadır” – Röportaj

Fulya Öztürk , “Türk insanı, Türk kadını, Türk gazetecileri hem cesaretli, hem merhametli, hem de haklının yanındadır” – Röportaj
REKLAM ALANI
01.11.2021
A+
A-

Ülker Piriyeva – Azerbaycan-Özel Haber

Türkiyeli Gazeteci Fulya Öztürk, Azerbaycan Temsilcimiz Ülker Piriyeva ‘ya verdiği açıklamada – “Türk insanı, Türk kadını, Türk gazetecileri hem cesaretli, hem merhametli, hem de haklının yanındadır”, diye – tarihe not düştü.

Açıklama yok.
“Bir millet, iki devlet” sözünün medya arenasındaki en güzel vücut bulmuş hali olan bir gazeteci olarak kardeş Türk medyası adına Azerbaycan’ın gerçek hakk sesini tüm dünyaya aktardınız, II Karabağ Savaşımızda 44 gün boyunca medya sahasında başarıyla çalıştınız, böylece, bir Türk kadınının neler yapabileceğini, zorluklarını nasıl başarıyla aşabileceğini dost ve düşmana gösteren bir gazeteci olarak bugün Azerbaycan’dan “Dünya Medya’sına mesajınız ne olurdu?

Açıklama yok.
“Hani hep görmezden geldiler ya burayı, ben hep bunu düşündüm, bir gün görmediler, iki gün görmediler, neden burayı, burda yaşananları görmüyorlar, o kadar zoruma gitmişdi ki, gerçekten, oturup üzülüyordum. Neden ben burda yaşadığım bu kadar şeyi başka ülkenin bir kanalında izleyemiyorum. Neden bir tek Türkiyeli ve Azerbaycanlı gazeteciler yayınlıyorlar? Neden burdakı bu ölümleri, buradakı insanların katl edildiğini niye başka kanalda görmüyorum? O kadar çok zoruma gidiyordu ki, ağlamak istiyordum hatta..

Ama şunu söylemek isterim ki, Fulya filminde de hep böyle hatırladıkça da hep duygulanıyorum. Zaten izliyemiyorum, izledikçe o ağır anları yeniden yaşıyorum. Çünkü otomatik olarak orda yaşadığım şeyler geliyor gözlerimin önüne.

1453 Kral Medyadan tüm dünyaya benim şöyle bir mesajım olur. Türk insanı, Türk kadını, Türk gazetecileri hem cesaretli, hem merhametli, hem de haklının yanındadır. Hep haklının yanındaydık. Ne mutlu ki, şerefle, namusla, vicdanla bu işi yaptık ve dünyaya duyurduk. Ama şerefli, namuslu ve vicdanlı diğer Batı ülkeleri görmese de, Türk dünyası her zaman haklının yanında olmuştur ve bu her zaman da böyledir ve vicdanıyla hareket eder. Var olsun Türk dünyası!”

Not – Azerbaycan ve Türkiye’nin ortak belgeseli sayılan “Fulya” filminin sunumu 31 Ekim’de Nizami Sinema Merkezi’nde gerçekleşti.

44 Gün boyunca Karabağ Savaşı’nda görev yapan Türk gazeteci Fulya Öztürk ve kameraman Halil Kahraman’ın savaş boyunca yaşadıklarını konu alan film, bu yıl Haziran ayında Gence, Berde, Terter ve Bakü’de çekildi. Aykut Taşkın ve Tahir Tahiroviç’in yönettiği filmin çizimlerini Cengizhan Durmaz, yapımcılığını Özcan Dada ve Fariz Ehmedov üstleniyor.

Açıklama yok.

Film, Azerbaycanfilm ve Türk Dada Yapım’ın ortak yapımıdır.

Sunuma “Fulya”nın yaratıcı ekibinin yanı sıra filmin kahramanları. Türkiye medya temsilcileri Fulya Öztürk ve Halil Kahraman,1453 Kral Medya Grupun Azerbaycan temsilcisi Ülker Piriyeva da katıldı.
Türkiyeli Gazeteci Fulya Öztürk’ün, Azerbaycan’ın Ermenistan’a karşı haklı davasını ilk dakikadan sonuna kadar çok profesyonel bir şekilde tüm dünyaya iletmek için büyük çaba sarf ettiğini belirtmek gerekir.

 

REKLAM ALANI