Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

12 HAZİRAN 2023 RUSYA GÜNÜ İSTANBUL `DA KUTLANDI

12 HAZİRAN 2023  RUSYA GÜNÜ İSTANBUL `DA KUTLANDI
REKLAM ALANI

12 HAZİRAN 2023 – RUSYA GÜNÜ İSTANBUL `DA KUTLAND
12 Haziran ülkede büyük bir bayram – Rusya Günü. Rus Topluluğu Merkezinde bugüne özel bir etkinlik düzenlendi. İstanbul merkezindeki pitoresk parklardan birinde gerçekleştirilen etkinlik, hemşehrileri, çocukları ve Türk misafirleri bir araya getirdi. Rusya Federasyonu Başkonsolosluğu temsilcisi, soydaşlarla çalışma Ataşe de bulundu. Bayramın tarihini anlatan tarihçi Tatyana Grebenyuk toplantı öncesi konuştu. 12 Haziran 1990’da RSFSR Bağımsızlık Bildirgesi Birinci Milletvekilleri Kongresi’nde kabul edildi.

Bir 7 kişi ve dirndl görseli olabilir

1998 yılında, Rusya Federasyonu Başkanının önerisiyle bayram “Rusya Günü” olarak adlandırılmaya başlandı. Daha sonra 2001 yılında, Rusya Devlet Egemenliği Deklarasyonu’nun kabulü münasebetiyle Kremlin’de konuşarak, Cumhurbaşkanı V. V. Putin, “Bu belgeden, yeni tarihimizin, sivil özgürlüklere ve hukukun üstünlüğüne dayalı demokratik bir devletin tarihinin geri sayımı başladı” dedi. ” Ve asıl amacı başarı, zenginlik ve vatandaşın refahıdır. ” Bugün, tüm Rus şehirlerinde birçok tören etkinliği yapılır, Kremlin devlet ödüllerini sunar ve tatil Rusya Günü şerefine büyük bir selamla sona erer. Bu günde, Rus Ortodoks Kilisesi Aziz Alexander Nevski’nin doğumunu kutlar. Tarihi sertifikanın sonunda sunucu, Rus devletçilik tarihi, Rusya coğrafyası üzerine, yetişkinlerin ve çocukların aktif olarak katıldığı bir bilgi yarışması gerçekleştirdi. Tarihçinin anlatımının ardından düzenli katılımcıların sahne aldığı final bir konser gerçekleşti. Rusya Merkezi’nde soydaşlar arasında popüler olan “Rus Gelenekleri”

Bir 13 kişi görseli olabilir (yönetmenliğini Nina Markova) grup, memleketi “In My Russia” adlı şarkıyla konser açtı. Moskova’dan konuk oyuncu Olga Burlutskaya “Kalinka” ve “Moskow Suburban Nights”ı Konserin aktif katılımcıları çocuklardı. Bozhena Mazur şiiri okudu, Safiya Ölmez ise “Dans, Rusya” ve “Sihirli Çiçek” şarkısını söyledi, “Sunshki” grubu (Rus Merkezinde) kışkırtıcı dansını yaptı. Sanatçıların performansına, sunucunun ülkemizin uzaydaki başarıları, Kuzey Kutbu’nun keşfinde, zaferlerimiz, Rusya’nın bitmeyen genişlikleri, çok uluslu kompozisyonu hakkındaki hikayeleri eşlik etti. Konser sırasında Maria Junal “Hope” şarkısını seslendirdi. Konserlerimizin düzenli katılımcısı, Türk konuğumuz Bülent Bilen “Mavi Sonsuzluk” ve “Sonsuz Aşk” şarkısını başarıyla seslendirdi. Marina Ölmez, “Ah, kuşlar nasıl öter” şarkısını seslendirdi. Rusya’nın çok uluslu kültürü Dağıstan Halk Sanatçısı Ahmed Ahmedov tarafından sunulan “Helva Satıcısı” şarkısını seslendirdi. Rusça şarkılar Türk ortamında da popüler. Türk öğrenci Kemal Dursun, seslendirmesi için “Benim için Değil” şarkısı hazırladı. Konserin ikinci bölümünde “Rus gelenekleri” topluluğu yine “Ah, night” ve “Bloha” ve “Benim köyüm” şarkılarıyla sahne aldı. Doğaçlama sahnede sırada “We have in Paradise” ve “Good Girls” şarkılarıyla Marina Ölmez ve “Kırmızı Başlıklı Kız Şarkısı” ile yetenekli kızı Safia geldi. Kutsal konser “Red Maiden of Howled Curls” koroları ve daha fazlası ile sona erdi. ve halk oyunları (“Rucheyok” vb. ), tüm misafirlerin katılmaktan mutluluk duyduğu bir parti. Tatil uzun süre unutulmayacak güzel izlenimler bıraktı. Rusya Topluluğu Merkezi, Rusya Federasyonu Başkonsolosluğu’na Rusya Günü’nün düzenlenmesinde verdiği destekten dolayı teşekkürlerini iletiyor.

Kaynak: Rkm Kadıköy Mecidiyeköy

REKLAM ALANI