Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Andrey Turchak: “Birleşik Rusya”, Kazak makamlarının ülkede anayasal düzeni yeniden tesis etme çabalarını destekliyor

Andrey Turchak: “Birleşik Rusya”, Kazak makamlarının ülkede anayasal düzeni yeniden tesis etme çabalarını destekliyor
REKLAM ALANI

Andrey Turchak: “Birleşik Rusya”, Kazak makamlarının ülkede anayasal düzeni yeniden tesis etme çabalarını destekliyor

Müttefiklerin eylemleri, terör örgütlerinin Kazakistan’da iktidarı ele geçirme tehdidine ve devletin kendisine ve sivillerine yönelik bir saldırı tehdidine hızlı ve yeterli bir yanıt oldu.
“Birleşik Rusya” Genel Konseyi sekreteri Andrei Turchak , özel hizmet birimlerinin kendilerine verilen görevi yerine getirmelerini ve ortaya çıkan tehlikeyi yerelleştirmelerini sağlamak gerektiğini söylüyor .

“Birleşik Rusya, iktidar partisi ve parlamentoda çoğunluk partisi olarak Kazak makamlarının ülkede anayasal düzeni yeniden tesis etme çabalarını destekliyor. Kazakistan, hem Avrasya Ekonomik Topluluğu çerçevesinde hem de Bağımsız Devletler Topluluğu (CSTO) çerçevesinde güvenilir ortağımızdır. En uzun kara sınırına sahip olduğumuz ülke. Kazakistan’daki istikrar da ülkemizin güvenlik çıkarlarını doğrudan etkiliyor. Bu nedenle, orada neler olduğuna kayıtsızca bakamayız, “diye vurguladı partinin Genel Konseyi sekreteri.

Kazakistan’da sivillerin kanının döküldüğünü, iyi eğitimli ve koordineli çetelerin sokaklarda faaliyet gösterdiğini hatırlattı.

“Güvenlik güçlerinin kafası kesilen askerlerine ilişkin raporları okuyoruz. Bu açıkça İslamcıların el yazısıdır – Afganistan’da eğitilebilecek iyi eğitimli militanlar. Bu bağlamda, Kazakistan Cumhurbaşkanı’nın CSTO liderlerine destek için çağrıda bulunmasını kesinlikle makul ve zamanında görüyoruz, “diye ekledi Andrei Turchak.

kaynak:https://er.ru/activity/news/andrej-turchak-edinaya-rossiya-podderzhivaet-usiliya-vlastej-kazahstana-po-navedeniyu-konstitucionnogo-poryadka-v-strane

REKLAM ALANI