Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Dışişleri Bakanı’nın Rusya’ya çalışma ziyareti

Dışişleri Bakanı’nın Rusya’ya çalışma ziyareti
REKLAM ALANI

Dışişleri Bakanı’nın Rusya’ya çalışma ziyareti

2023

 

 

 

Öncesi
Sonraki

 

 

Tacikistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sirojiddin Muhriddin, 19 Haziran 2023 tarihinde Rusya Federasyonu’na bir çalışma ziyareti gerçekleştirmiştir.

 

 

 

Dışişleri Bakanlığı başkanı, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Tacik-Rusya stratejik ortaklık ve ittifak ilişkilerinin güncel konularının tartışıldığı bir toplantı yaptı. Devlet Başkanları arasında ticaret, ekonomi ve yatırım işbirliğinin geliştirilmesine ve göç etkileşiminin etkinliğinin artırılmasına yönelik anlaşmaların uygulanmasına özel önem verildi.

 

 

 

Bakanlar, Tacikistan ve Rusya büyükelçiliklerinin ve başkonsolosluklarının faaliyetleri için elverişli koşulların yaratılmasına katkıda bulunacak olan iki ülkenin diplomatik gayrimenkullerinin yasal tesciline ilişkin uzun vadeli müzakere sürecinin tamamlanmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler. .

Görüşmenin ardından S. Mukhriddin ve S. Lavrov aşağıdaki belgeleri imzaladı:

Tacikistan Cumhuriyeti Hükümeti ile Rusya Federasyonu Hükümeti Arasında Tacikistan Cumhuriyeti Diplomatik Misyonlarının ve Konsolosluk Bürolarının Rusya Federasyonu ve Rusya Federasyonunda Barındırılması ve Bakımına İlişkin Koşullara Dair Anlaşmaya Ek 1 No.lu Protokol 16 Nisan 1999 tarihli Tacikistan Cumhuriyeti.
Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Rusya Federasyonu Hükümeti Arasında Uluslararası Bilgi Güvenliğinin Sağlanması Alanında İşbirliği Anlaşması.

 

 

Tacikistan Cumhuriyeti Hükümeti ile Rusya Federasyonu Hükümeti Arasında Uzayın Barışçıl Amaçlarla Araştırılması ve Kullanılması Alanında İşbirliğine İlişkin Anlaşma
Görüşmeler dostluk ve karşılıklı anlayış ortamında gerçekleşti.

 

 

 

 

Tacikistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın sosyal ağlardaki resmi sayfaları:

Facebook’tayız : www.facebook.com/mfa.tj _

Twitter’dayız : www.twitter.com/MID_Tajikistan _

Telegram’dayız : t.me/mfa_tj _

Instagram’dayız : instagram.com/mfa_tjk _

Rusya

kaynak:https://mfa.tj/ru/main/view/12812/rabochii-vizit-ministra-inostrannykh-del-v-rossiyu

REKLAM ALANI