Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Rusya Federasyonu Devlet Duması Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Leonid Slutsky’den

Rusya Federasyonu Devlet Duması Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Leonid Slutsky’den
REKLAM ALANI

Rusya Federasyonu Devlet Duması Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Leonid Slutsky’den

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ekselansları Sayın İlham Aliyev’e

Sayın İlham Haydaroğlu,

Önemli jübilenizi büyük bir memnuniyetle kutlar, sağlık, yüksek devlet görevinizde başarılar diliyor ve en yüksek saygımı kabul etmenizi rica ediyorum.

Somut eylemlerle Anavatan’a özverili hizmetiniz, yaşamınızın ve faaliyetinizin, yerli Azerbaycan’ın yaşamı ve kaderi ile ayrılmaz bir şekilde bağlantılı olduğunu göstermektedir. Sizin akıllı liderliğiniz altında Azerbaycan kalkınma yolunda kararlı adımlar atmakta ve bu sıkıntılı dünyada yerini almaktadır.

Büyük babanızın değerli bir varisi, Azerbaycan’ın ulusal lideri Haydar Aliyev’in bilge politikasının ve çalışmalarının halefi olarak, onun kurduğu kamu yönetiminin gelenek ve kurallarını onurlu bir şekilde sürdürüyorsunuz ve bu nedenle şüphesiz aranızda samimi saygılar. yurttaşlar, uluslararası arenada mükemmeller Tecrübeli, kararlı, ileri görüşlü ve asil bir devlet adamı olarak yüksek bir itibar kazandınız. Eminim bugün Haydar Aliyev böyle bir evlatla gurur duyacaktır. Onun mirası, bugünün Azerbaycan’ının karşı karşıya olduğu acil sosyo-ekonomik ve dış politika sorunlarına yönelik kahramanca çabalarınız için güvenilir bir temeldir.

Ülkelerimiz ve halklarımız arasındaki kardeşçe dostluk, ortaklık ve çok yönlü etkileşimin gelişmesine ve derinleşmesine olan büyük katkınızı da not etmeliyim. Sonunda bize kesinlikle refah ve istikrar getireceklerinden eminim. Ben de sizin gibi buna çok önem veriyorum ve stratejik işbirliğimizi daha da geliştirmek için sizinle birlikte çalışmaya hazırım. Yakın kişisel dostluğumuzu, karşılıklı anlayışımızı ve güvenimizi içtenlikle takdir ediyorum. Tüm toplantılarımızı büyük bir samimiyetle hatırlıyorum ve gelecekte de bu toplantıları sürdürmekten mutluluk duyuyorum.

Sevgili İlham Haydaroğlu, size, güçlü, samimi ailenize ve şahsınızda Azerbaycan’ın tüm çalışkan insanlarına sağlık, mutluluk, refah, başarı, barış ve refah diliyorum ve en iyi dileklerimle.

İçtenlikle,

Leonid Sürtük

Rusya Federasyonu Devlet Duması Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı

kaynak:https://president.az/articles/54945

REKLAM ALANI